Klankschalen

 

Over Tibetaanse Klankschalen 

 

Sinds vele jaren werk ik onder andere voor het Bronlaak instituut als docent Ontspanning met de  Tibetaanse klankschalen, zowel voor het 'Kaspar Hauser Kursus Huis' als voor de afdeling Vrijetijdsbesteding.

Daarnaast reis ik veel naar andere instituten en verzorgingshuizen om daar Klankschalen concerten te geven.

 

Over de Tibetaanse Klankschalen

Deze schalen zijn in staat een verfijnde trilling uit te stralen door  een waaier  van boventonen. 

Deze lang doorklinkende trillingen hebben een bijzonder  aangenaam en ontspannend effect  op de luisteraar . Door de verdiepende werking van de schalen beleeft de luisteraar  zijn innerlijk leven rustiger  en intens .  

 

De  klankschalen, ook wel ‘zingende schalen’ genoemd, zijn afkomstig uit Tibet. Zij werden meegegeven aan jonge intredende monniken. Zij mediteerden op hun eigen, speciaal uit zeven metalen gemaakte schaal. 

Ze leerden o.a. over de samenhang tussen klank, kleur, het menselijk lichaam en de invloeden van de planeten. Zij leerden dat alles invloed heeft op alles.

 

Sessies, waar  en voor Wie?

 

Het is mogelijk om op locatie klankschalensessies te geven, thuis, in instituten en scholen, bij vergaderingen, tijdens cursussen. Overal waar verdiepende, verstillende ontspanning prettig is. 

Ook voor bejaarden, dementerenden en dementerenden in hun laatste levensfase. 

Ook dan wordt de werking van de schalen opgemerkt als verstillend, rustgevend en ontspannend! Een klankschalenconcert (ongeveer 60 min) bestaat meestal uit een verhaal of gedicht, de klankschalen afgewisseld met zachte gitaarmuziek.  

 

Kosten:

De kosten van een groeps-sessie zijn afhankelijk van reiskosten/tijd. 

 

Ook voor kinderen is het leuk en boeiend een Klankschalenconcert te beleven, denk daarbij aan rust, harmonie.

 

Luisteren naareen mooi verhaal, gitaarmuziek, misschien nog een tekening maken na afloop van het concert...

 

 

Klankschalen in de Zorg.

 

Het is ongelofelijk wat er mogelijk is met de warme en verstillende klanken van de klankschalen. Ik kon het niet laten mijn ervaringen en die van wakkere luisteraars op te schrijven in het boekje: Klankschalen. Ervaringen met klankschalen, een weg naar binnen.

 

Dit boekje bevat een groot hoofdstuk over Klankschalen in de Zorg!

Het gaat over de rol die klankschalen kunnen spelen in de communicatie met de "Stille Mens", hij of zij die niet meer in staat is te communiceren op een gewone wijze, en hoe je hem of haar toch kunt 'aanraken' met de klanken van muziek!

 

Boek: Klankschalen, een weg naar binnen a € 9.50